Linte cu legume și curry
Linte cu legume
Mi-a fost ușor să fac linte cu legume: am pus legumele, am pus lintea, am pus curry. Și niște cremă de nucă de cocos. Un strop de ghimbir proaspăt ras și câteva frunze de coriandru la final. Orez nu am făcut, pentru că a fost o cină rapidă. Încerc să stau “low-carb” pe cât posibil, deci nu voi mânca orezul gratuit, dacă nu am vreun motiv special. Mergea mai mult sos, dar a fost suficient cât să “îmbrace” celelalte ingrediente.
Legume
Am găsit un mix de legume gata tăiate, scria pe ele “thai curry”. Nu știu să gătesc tailandez dar mi-am adus aminte că am un mix de condimente pe care scrie “thai curry”. S-au potrivit foarte bine. Am început cu ele, într-o tigaie mare, cu strat antiaderent de ceramică. Având un volum mare și puține calorii, se potrivesc foarte bine atunci când ai ca obiectiv menținerea sau slăbirea.
Prefer variantele gata spălate și tăiate din două motive: timpul și reducerea risipei. Timpul meu valorează mai mult decât să iau ingredientele separat, să le spăl, curăț, tai, să spăl apoi toate ustensilele. Și aproape sigur aș arunca ce rămâne, pentru că gătim, în general, pentru 1-2 persoane.
Proteine
O variantă era să începem cu niște bucăți de piept de pui (se fac foarte rapid) însă mâncasem deja carne la prânz, așa că am rămas la proteine vegetale. Avusesem și năutul pe listă, dar tot am mâncat în ultima vreme, așa că lintea mi s-a părut cea mai bună soluție. Ca și pentru legume, nu am timpul să stau după ea să se fiarbă, așa că am folosit de la conservă (fără BPA). Am mâncat amandoi din ce a rezultat, deci a fost o idee ună să pun toată cutia.
Orez
Pentru un prânz sau pentru persoane care depun mai mult efort fizic se potrivește foarte bine și orezul. Fără grijă putem pune orez alb, sunt destule fibre în legume și în linte.