Restaurant Phillippe, mancare buna
Am intrat intamplator in acest mic restaurant, Phillippe, C.A. Rosetti 25(intre Universitate si Romana).
Am fost mirat de calitatea preparatelor, la preturi decente. Am luat niste somon cu brie si legume, delicios.
Un loc ce merita vizitat.
cand mai ajungi, sa incerci supa crema de ciuperci si muschiul de vita 🙂
Cordon bleu de somon cu brie = 30ron
Decent?:D Hmm…
Prin “calitatea preparatelor” te-ai referit la modul de preparare sau celalalte aspecte importante nutritiei?
E greu de crezut pentru ca in zilele de azi totul este chimicalizat si reprodus chimic. Pestii sunt pescuiti fie din oceane/mari care sunt destul de poluate si pestele acumuleaza destul de mult mercur, fie sunt crescuti in pescarii si sunt hraniti cu hrana artificiala sau cu creveti care provin tot din aceleasi oceane/mari poluate.
Stiu ca vei spune probabil ca nu voi mai gasi nicaieri produse 100% naturale, dar totusi sa fie cat mai putin poluate si modificate genetic.
Offtopic: App am citit un articol interesat zilele trecute despre Codex Alimentarus.
Andi, your point is? Stim ca sunt poluate marile si oceanele, eu aici vorbeam despre un restaurant unde am fost si mi-a placut ce am mancat. Nu aveam spectroscopul in rucsac pentru a masura cat mercur avea somonul si cata dioxina branza.
My point is: a fost natural ce ai mancat sau doar bun? Exact prima intrebare cu care am inceput postul celalalt.
Probabil doar un maniac s-ar plimba cu asa ceva in rucsac dupa el (spectroscopul) 🙂
Daca a fost si natural si bun, e exact ce vroiam sa aud.
Cand ai sa gasesti somon proaspat pescuit din ape curate in Romania, atunci te rog sa ma anunti si pe mine. Un maniac ar trebui sa aiba un rucsac destul de mare pentru ca aparatul de care vorbesc ocupa ceva spatiu si cantareste cateva zeci/sute de kilograme.
N-am putut sa dau edit la post si mai precizez ca:
Toate restaurantele se gandesc mai intai la profit apoi la sanatatea clientilor si este foarte greu sa gasesti un restaurant bun.
Asta ca sa motivez intrebarile si afirmatiile mele de mai devreme.
Intrebarile si afirmatiile sunt “usurele”. Adica raspunsurile sunt mai mult decat evidente, probleme larg dezbatute… nu vad sensul unor astfel de afirmatii generale… dar ma rog, esti liber sa pui ce intrebari vrei si sa faci ce aprecieri vrei. Restaurantul nu se gandeste la profit, eventual patronul se poate gandi la profit, unii fac profit si din faptul ca vand mancare sanatoasa. Totusi, somon organic si proaspat nu stiu sa ajunga in mod comercial in Romania. Daca traiam in Alaska si totusi veneam pana in Bucuresti sa mananc un somon atunci intelegeam rostul acestei discutii. Dar din moment ce locuiesc aici si trebuie sa mai si mananc…