RSS-icon
Acasa » Dieta » Paste si lapte de soia

Comentarii

Paste si lapte de soia — 6 comentarii

    • Eu cat am stat la o familie de italieni in Italia nu am vazut pe nici unul mancand paste, ba chiar fiul era culturist si manca “de regim”. Deci cred ca in rationamentul tau s-a strecurat o eroare. BMI-ul mediu in Italia, chiar daca este mai mic decat in alte tari, nu difera semnificativ fata de media europeana. Deci, in medie, toti suntem la fel de grasi. Tu ce BMI ai?

  1. Exemplu clar, de fiecare data cand se spune ceva inteligent si documentat, vine altcineva si spune “cine spune ca tigarile sunt rele, bunicul meu a fumat toata viata”, “hai ma ca fructele nu ingrasa”…etc etc, doar pt ca “a auzit” altfel. Iar italienii nu sunt toti niste supli, femeile lor cel putin, chiar nu sunt tipele frumoase pe care le vedeam pe RaiUno. Ai uitat poate, sa mai spui ca ar fi si varianta de paste integrale…poate cu foarte putin mai sanatoase fata de cele normale :))

  2. Sunt mituri nationale astea…sau cu pizza mai era, francezii cu cartofi prajiti,branza,etc, asiaticii cu alge, dar astea sunt specialitati specifice, nu mancarea de zi cu zi, ma intelegi? Eu unul nu privesc cu bine soia… proteina din soia folosita de mine m-a adus un pic spre ginecomastie si am eliminat-o din dieta. Abia apoi am citit n articole referitoare la aceasta problema. Desigur sunt si contraexemple… un prieten de-al meu de la sala face fitness de 7 ani in care a luat doar proteine de soia izolate de la firma aia romaneasca cu R (stiti voi care) si nu a patit nimic rau, si doar crestere. Imi place tofu in schimb, si asa din an in paste o bucatita ma indoiesc ca are vreun efect negativ. Am vazut ca ciclistii inainte de competitie consuma destul de multe paste, energie ieftina, cum a spus si Cristi.

  3. Italienii nu mananca o tona de paste, asta mancam noi.
    La ei cand comanzi paste de obicei primesti putine paste iar in rest sunt amestecuri de branza si carne de pui bine preparate si gustoase.
    Pizza de asemenea daca o mananci intr-o pizzerie mai “high class” la ei vei vedea ca blatul este foarte subtire, componenta de pe blat din branza/carne/legume sunt ce conteaza. 🙂

    Proteina de soia desi e cam de rahat e foarte gustoasa, mult mai gustoasa mi s-a parut decat tot ce e din lapte sau ou…pacat. 🙂

    • De fapt pastele sunt inventate de chinezi( http://wiki.answers.com/Q/Who_invented_pasta_and_why )… dar ma rog, persoane ca “andreea” se grabesc sa arunce in public orice rebut intelectual, fara sa faca o minima documentare sau sa incerce sa puna neuronul la treaba.
      Din cauza alimentelor procesate si globalizarii(atat a productiei cat si a consumului) deja teorii de genul “chinezii bla bla sau francezii asa si pe dincolo”, poate valabile acum 50 de ani, sunt o gluma in zilele noastre. Si chiar daca am trai acum 50 de ani si ar fi valabile: noi nu suntem nici italieni, nici francezi, nici chinezi, nici americani. Exista totusi un oarecare specific al bucatariei noastre, cu partile ei bune si rele.

      Un alt aspect: alimentele ieftine, gen paste, soia, orez, cartofi nu sunt folosite doar din cauza saraciei. Cel mai mult sunt folosite din cauza lenei si ignorantei.
      Am scris despre asta acum ceva vreme: https://www.cristianmargarit.ro/2009/02/dieta/mancare-de-5-stele-plus

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>