Humus
Pasta de naut contine o cantitate mare de fibre si ceva proteine.
In functie de gust si necesitatile de energie se adauga: pasta de susan, ulei de masline, usturoi, lamaie.
Mie imi place foarte mult si desi se aseamana pe undeva cu fasolea batuta la gust, nu exista problemele de digestie.
Combinatia, chiar si cu f. putin ulei este foarte satioasa.
Se consuma ca atare, nu o amestecati cu alte alimente.
Este permisa o cantitate mica de paine, de preferinta lipie coapta in cuptor.
Merge combinat si cu taboule, adica patrunkel tocat, putin cus-cus, rosii, zeama de lamaie.
Avand in vedere ca sunt sub forma de pasta, aveti grija la cantitate… pentru ca intra usor.

Exista mai multe variante pentru a manca hummus:
1. iti iei naut crud, il fierbi(se gaseste si gata fiert, la conserva), il pasezi si il amesteci cu tahina(pasta de susan), ulei de masline, lamaie, usturoi si ce mai crezi ca merge.
2. iti iei pasta de naut la conserva(contine doar acid citric adaugat si pasta de susan) de la care pornesti…
3. iti iei hummus gata preparat, riscand sa cumperi pe langa naut si pasta de susan si cateva zeci de E-uri, conservanti, arome artificiale etc.
4. mergi sau comanzi de la un restaurant, riscand sa intri in oricare din situatiile de mai sus.

Comentarii
Humus — Niciun comentariu
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>