RSS-icon
Acasa » Sanatate » Oale si ulcele

Comentarii

Oale si ulcele — 13 comentarii

  1. Buna, Cristi.

    In primul rand felicitari (si multumesc) pentru website.

    O intrebare despre oale si ulcele. Au aparut o puzderie cu asa-numitul ceramic coating. Sunt unele de otel inoxidabil si cu ceramic coating, sunt ok? Ce e de fapt acel ceramic coating…

    Pe mercola.com am vazut ca oalele sunt facute integral din ceramica – cele pe care le ai tu. Ei nu recomanda stainless steel, dar nu-mi dau seama cat de publicity stunt e treaba asta, mai ales ca tu spui ca-s in regula.

    Multumesc.

    • Nu vad o diferenta semnificativa din punct de vedere al contaminantilor. La cele ceramice se pare ca se distribuie altfel caldura.
      Important e sa ne ferim de teflon si aluminiu, in rest e greu de spus care e cea mai buna varianta (nu ai cum sa verifici nivelul de metale straine din vas ori din mancare).

  2. Buna ziua.

    De ce nu spune nimeni ca vasele emailate (eu am avut numai romanesti) sunt cancerigene?
    De ce nu se spune ca sunt in principal vinovate pentru tumori benigne la cap,care dau probleme de memorie(in special cea de scurta durata grave)?Cancerul testicular la fel cauzat de aceste oale infecte.
    Medicii romani atat recunosc ca aceste oale produc ischemie.
    Cit de prost trebuie sa fii incat sa realizezi ca pana la infundarea totala a acelui vas de sange afectat de ischemie nu mai e decat putin si apare cancerul?
    Exista carte scrisa de un medic care s-a vindecat de cancer si care scrie negru pe alb:fara oale emailate ca nu te vindeci indiferent cat de dur este regimul tinut.
    Ba din contra acest medic recomanda oalele de teflon de buna calitate dar care nu sunt deloc zgariate la interior.Mai recomanda si inox.
    Dar exclude din capul locului oalele emailate.
    Mai era un medic de prin 1940 care afirma,din experientele facute ,ca nu stie de ce dar bolnavii de cancer care au folosit oalele emailate nu s-au vindecat in timp ce cei care au folosit oale de inox s-au vindecat,folosind acelasi tip de regim.Si acesta interzicea utilizarea oalelor emailate pentru gatit.
    Probati pe voi,nu mai credeti toate prostiile scrise prin carti.

    Este evident ca nu se doreste ca populatia planetei sa traiasca in mod obisnuit peste suta de ani.
    Chiar credeti ca nu s-au gasit materiale din metal care sa fie sigure pentru sanatate?
    Sa fim seriosi.Se stie exact cum ne afecteaza fiecare material pentru gatit existent pe piata.

    Un mare medic afirma ca nu mancarea ne scurteaza viata ci vasul in care gatim o face.
    Si avea dreptate.Toti am depasi fara probleme suta de ani,daca pe piata ar exista numai vase confectionate din materialele complet sigure pentru sanatate ,dar care sunt tinute secret fata de public.
    Practic ,daca ar exista interes,cercetatorii de la noi ar “descoperi” in cel mult 5 ani de zile(am marit durata de cateva ori,ca doar ne referim la romani) ,ce au descoperit altii si tin ascuns fata de noi,care sunt cele mai sanatoase materiale pentru gatit.
    Si sa vezi atunci spitale goale si farmacii inchise saptamanal.

    Vasul de gatit te inbolnaveste ,si mai putin,de zeci de ori mai putin, mancarea ce o gatesti in el.
    Vorbesc din experienta.

    O zi buna sa aveti!

  3. Cristi,

    In prezent ce fel de oale/tigai folosesti in bucatarie pentru gatit?

    Nu ma pot decide ce sa cumpar pentru a folosi pe termen lung a.i. sa fie cat mai putin nociv… si sa nu se lipeasca mancarea. Am incercat cu cele emailate si nu pot praji nimic in ele, acum am luat o tigaie Tefal provizoriu… Despre Tefal ce parere ai?

    Ma mai gandesc sa iau o tigaie din inox dar nu stiu cum sa identific inoxul de calitate [preturile sunt de tot felul…]

    La vasele cu asa-zisa ceramica am indoieli. Acel invelis ceramic se simte ciudat la pipaire la multe din cele gasite in magazine, la preturi de pana in 200ron… in plus, era si foarte subtire.

    Am mai vazut o varianta de tigaie zilele astea, cu mai multe straturi ceramice si unul de mică (roca)… dar nici aceasta nu m-a convins…

    Tu de care oale/tigai folosesti?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>