“Paine speciala”
Ne-am speriat cu totii dupa scandalul “soia modificata genetic la Snack Attack”.
Probabil ca fiecare dintre noi am mancat deja la viata noastra un camion de soia modificata genetic prin mezeluri, paine, hamburgeri si alte alimente.
Iata ce contine insa “painea speciala”:
faina din grau tip 480, premix panificatie 2(seminte de sercara, faina de malt, seminte de floarea soarelui, maia naturala deshidratata, stearoil-2 lactat de sodiu- E481, mono si digliceride ale acizilor grasi- E471, antioxidant: acid ascorbic- E300, enzime), premix panificatie 1(gluten, faina de soia, zahar, sare iodata, faina de grau, emulgator: stearoil-2 lactat de sodiu- E841, conservant: propionat de calciu- E282, enzime, antioxidant: acid ascorbic- E300, drojdie, grasime palmier Socfat38, gluten vital, otet.
Ce s-o fi intamplat cu “faina+apa+drojdie”?
La ei pe site nu am gasit nimic in legatura cu ingredientele. E481 si E841 sunt scrise asa pe eticheta, nu e o greseala de typing. Desi marketinul pe partea de alimentatie sanatoasa e si el “sanatos” la aceste produse… mai bine iti faci de acasa si iti iei cu tine.
Doi buni prieteni mananca asa ceva, am mancat si eu, mai mananc din cand in cand. Este buna la gust, dar intra cu noduri, stiind ce contine. Acum nu mai scrie si “margarina” la ingrediente.
De cand am renuntat la grau si produse de panificatie am avut multe avantaje: strat de grasime mai mic, piele mai sanatoasa(fara acnee si dermatita seboreica).
hmm … acneea phuck it … da eczema cum ai tratat-o ??? sau ce faci in sensul acesta?