Ce nu te omoara te face mai puternic…
… sau doar are nevoie de ceva mai mult timp.
Imi recunosc incultura, am auzit pentru prima data aceasta fraza de la un coleg de facultate cu un an mai mare.
Pe vremea aia educatia se facea si prin munca(ne pusesera sa facem curat intr-o sala de curs- ordinul se executa, nu se discuta).
Sunt prea mic sa fi prins culesul de porumb patriotic, dar se compenseaza cu munca silnica la Canal prestata de un frate al mamei, pe care nu am ajuns sa-l mai cunosc din acest motiv.
Revenind la toxinele noastre poate ar trebui sa calculam in fiecare zi cat mercur, cati benzeni si cate grasimi trans bagam in corpul nostru. In loc de vitamine, minerale, proteine, grasimi…
Boli degenerative ale sistemului nervos, cancer, artrita, diabet, imbatranire prematura si multe altele. In fiecare zi la noi in farfurie prin poluanti, aditivi alimentari, alimente procesate.
Gratarul- carnea supusa la temperaturile mari in contactul cu metalul incins contine substante care se transforma in: hidrocarburi policiclice aromatice(cancer si probleme de fertilitate), amine heterociclice(cancerigene), produsi de glicare avansata.
La carnea arsa aceste substante sunt in cantitati uriase, comparabile cu sute de tigari pe portie.
Pentru ca inca nu mi-am luat o tava pentru cuptor, azi am mancat somon la gratar.
Shame on me!


deci…. adio gratar?
Se pare ca doar arsura este foarte periculoasa, deci daca reusim sa ferim carnea de temperaturi prea mari sau curatam partile supraexpuse reducem din riscuri.
De asemenea, anumite alimente consumate in acelasi timp reduc si ele din potentialul toxic al acestor substante, neutralizant o parte din ele.
cristi daa…carnea daca o prepar intr-o baie de ulei la foc mic cat sa nu se arda sa fie mai mult fiarta si uleiul schimbat intr-o prima sau maxim a 2-a utilizare , e buna ? sau este tot la fel de nociva ca si cea facuta pe teflon …?
merci
Cum spuneam, daca temperatura atinsa nu este prea mare si nu apar zone “arse” pericolul este mult mai mic. Deci e bine sa alegem prepararea la cuptor, la abur, fierberea.
tare asta cu gratarul
dar o data la 2 luni un gratar nu cred ca face asa rau…
ca sa distrugi celula sanatoasa, prespun ca trebuie bombardata in cantitati mai mari si mai des cu hidrocarburi policiclice aromatice …
Oricum agresam corpul cu multe alte chimicale, ideea era sa tragem un semnal de alarma, ca omul sa poata alege in cunostinta de cauza.
Salut.Poate n`o fi locul cel mai bun in care sa cer niste lamuriri,dar forumul getfit este momentan in reconstructie.Vad ca peste tot sunt confundate caloriile cu kilocaloriile…din cate am inteles 1kal=1000 calorii.Am gasit si asa zise calculatoare de aflat numarul de calorii zilnice pt metabolismu fiecaruia..insa culmea rezultatele au fost total diferite. 180cm/61kg/17ani/baiat/activitate sportiva moderat-intens(fotbal).Spune`mi te rog care e pana la urma numarul zilnic de calorii necesare?Poate tu ai un calculator care nu “minte”.Sper sa nu te superi ca ti`am pus intrebarea aici.