RSS-icon
Acasa » Dieta » Nuci, seminte, alune… crude

Comentarii

Nuci, seminte, alune… crude — 11 comentarii

  1. In trecut am avut o perioada in care obisnuiam sa mananc seminte de dovleac, de in, de floarea soarelui (si chiar de susan, la care am renuntat din cauza dimensiunii reduse), pe care le combinam cu iaurt, cu branza. Insa nu le mancam crude, ci le rumeneam decojite in sandwich maker. Cantitatile consumate erau mici, cam 10 gr. la o masa, cam maxim 50 gr./zi (din ce imi aduc aminte). Chiar azi, dupa o pauza mare de tot, am experimentat 10 gr. de seminte de dovleac facute in acest mod. Este o modalitate gresita de a le consuma rumenite usor la sandwich maker ? (simple, fara a adauga absolut nimic – capata un gust aparte asa). Cele crude nu au un gust foarte bun, iar din cele prajite si eventual sarate din comert nu consumam / nu consum deloc (de obicei foloseam seminte gata decojite de la Sano Vita sau alte marci, de la magazinele naturiste sau din Carrefour, Metro, Kaufland, etc.).
    Mihaela – Brasov

    • Grasimile din aceste seminte sunt foarte sensibile la caldura si risti sa le transformi in alimente daunatoare prin rumenire. In timp vei descoperi si gustul semintelor crude, noua ne place 🙂
      Le poti inmuia in apa (chiar incolti) si apoi usca in desicator daca vrei sa fie crocante si aromate.

  2. Ai dreptate, nu degeaba ai intitulat acest articol “Nuci, seminte, alune….CRUDE”. Asteptand raspunsul tau, mi-am dat seama ca nu procedez bine, dat fiind ca nu pot controla gradul de rumenire si nu rar se intampla sa se rumeneasca excesiv. Pe de alta parte, aseara m-am cam chinuit sa decojesc niste seminte de dovleac dupa ce le-am pus in cuptor in tava sa se usuce/coaca alaturi de bucatele de dovleac. Nu au avut un gust deosebit, in schimb dovleacul a iesit minunat. In alta ordine de idei, ieri am gustat pentru prima data putin fistic, dar prajit/sarat din comert – a avut gust bun, dar nu intr-atat incat sa repet experienta, avand in vedere modul in care era facut.
    Multumesc mult de tot pentru acest raspuns edificator.
    Mihaela – Brasov

  3. Buna Cristian, te rog imi poti spune si mie cum se consuma semintele de in? Trebuiesc inmuiate inainte ( cate ore?). Mix-ul acesta cand este bine sa il consumam, inainte de antrenament sau dupa? Multumesc mult!

  4. Multumesc mult!!!! Mai am o intrebare…dupa ce inmoi migdalele in apa plata, le usuc si pe urma le pun in frigider, dar se strica imediat, nu rezista nici o zi. Cum ar trebui sa fac? Multumesc inca o data!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>