ce mancam la birou?
O masa “low carb”, delicioasa, hranitoare.
1oog ton 4 ron
150g blue cheese 11 ron
150 salata iceberg 1.5 ron
150g rosii 0.8 ron
10g capere 0.6 ron
30g ulei de porumb nerafinat 0.2 ron
zeama de la o lamaie(nu am cantarit niciodata lamaile, dar am vazut la un moment dat intr-o dieta recomandata cuiva de un medic, “portocala 50g”, acum nu stiu daca omul chiar trebuia sa taie portocala pana obtinea 50g sau pur si simplu manca “cateva felii” sau “o portocala mica/medie/mare” etc. 0.5 ron
Total: 18.6 ron, deci 9.8 ron pentru o masa.
Cu alt tip de branza/salata fara capere si cu mai putine rosii cred ca iesea pe la 4 RON bucata.
Cam ce poti sa iti iei de 4 ron sa contina nr. de calorii/proteine/lipide/fibre?
De carbohidrati nu discutam, ei sunt foarte ieftini.
Am fost invitat la o emisiune TV privita in general de doamne si cineva le recomanda paste… da, pastele sunt ieftine. Si pentru cei care fac munca fizica sustinuta(taietori de lemne, mineri) sunt si foarte indicate.
Cu ceva vreme in urma, aceeasi “persoana importanta- nu spui cine-“, ne prezenta intr-o revista de scandal o reteta de paste pe care o “recomanda”.
Oare cum e posibil ca in 2007 pastele sa fie considerate un aliment sanatos, potrivit pentru o dieta de slabire? Sper ca persoana respectiva primeste bani de la asociatia producatorilor de paste… pentru ca prefer sa vad minciuni decat prostii.
Revenind la caloriile noastre, o sa rog pe cineva sa ma ajute sa fac si eu aceste calcule pentru salata mea de azi.
Poate chiar ar fi o idee buna de articol in revista, ma intreb cine se va incumeta sa il editeze? Ne trebuie cineva cu experienta la calcule. Exista niste tabele, cum ar fi cel de la www.getfit.ro/continut.php mai vechi(l-am pus pe site in 2001), dar o sa va dau si un link cu adevarat util:
Existe si calculatoare automate, ca cel de la http://www.getfit.ro/forum/showthread.php?s=d8fc7311b80d75c77fed26bc5b8b23a6&threadid=2568&perpage=20&pagenumber=1 , e facut de un membru al forumului nostru, dar exista variante si mai performante, gasiti link-ul in threadul indicat.
Ai practic 2 mese aici, se mananca separat branza si tonul, mai pot fi acolo oua fierte, niste carne la cuptor, chiar si alune de padure/nuci/migdale/caju/fistic crude. Mie imi lipsesc semintele de in, probabil a uitat prietena mea sa le puna atunci cand a facut salata.
Vad ca nu se inghesuie nimeni la calcule … probabil ca putina lume isi calculeaza caloriile … eu am inceput de ceva timp … a devenit deja obisnuinta .. asa ca nu m-am putut abtine … avand in vedere ca iti urmaresc blogul de ceva timp
sa vedem :
64.05 proteine ; 80.42 lipide ; 20.86 glucide – 1081.2 – calorii – 2 mese
100g ton | 27.3 | 6,5 | 0 | 167.7|
150g blue cheese – |31.5 | 43.11 | 3.51 | 529.5 |
150 salata iceberg – | 1.35 | 0.21 | 4.45 | 21 |
150 rosii – |3.9 | 0.6 | 12.9 | 84 |
30g ulei de porumb nerafinat – | 0 | 30 | 0 | 279 |
____________________________________________________________________________
caperele nu le-am gasit continutul insa aproximez astfel : prot 0,6 ;lipide 0 ; glucide – 1,5 ; calorii -9 – sa imi spui daca gresesc … inca mai am de invatat …
Bafta si felicitari pt tot ceea ce faci !
Am si eu o intrebare Dle. Margarit. Cand spuneti ca se mananca separat branza si tonul, inseamna ca facem o salata cu branza si restul ingredienteleor (o masa) si o alta salata cu ton si restul ingredientelor (cea de-a doua masa)?
Nu am inteles exact…in poza Dvoastra. vad ca branza si tonul sunt amestecate in aceasi salata.
Va multumesc!
La o masa mananc branza si la alta tonul, pe langa legumele respective. Din considerente practice le pun in aceeasi cutie.
Va multumesc mult pentru mesaj, Dle. Margarit! Imi cer scuze intarziere.