Cotlet de porc…
Fara grasime in exces, cu un gust excelent, alaturi de o salata…. nu este chiar asa de rau, nu? Din pacate am apucat sa mananc bucatile de carne inainte sa fac fotografia. In borcanase avem pasta de masline cu verdeata si respectiv ardei iute.
Cheia este sa nu se consume carbohidrati la aceeasi masa si, bineinteles, sa existe exercitiu fizic in program.
Cotlet de porc la tava: se alege un cotlet intreg, se curata de grasimea aparenta si se ondimenteaza cu cimbru, piper, usturoi . Se aseaza in tava si se adauga o cana mare de apa, se pune la cuptor, la foc mediu si se verifica periodic. Cand carnea este bine patrunsa si frageda, se scoate, se feliaza si se adauga sare. Inainte de a fi mancat se inlatura toate resturile de grasime aparenta, cu un cutit.
Salata: salata verde/iceberg, 2-3 rosii, o ridichie, cateva felii de fenicul taiate marunt, 2-3 fire de ceapa verde(era seara :)) , seama de la o lamaie medie, 2-3 linguri de ulei nerafinat de porumb. Suficient pentru 2 persoane.
Ardeiul iute e o chestiune de preferinta culinara sau are vreun rol in dieta ?
Foarte interesant blog-ul; felicitari si succes in continuare!
Eu unul mananc fara condimente in general, insa din cand in cand un aliment “picant” face sa mananci mai cu pofta, mai ales ca starea de cetoza duce la diminuarea poftei de mancare.
Ardeiul iute are si o serie de avantaje in cresterea metabolismului, slabire(este termogenic) si se pare ca ar reduce chiar si rezistenta la insulina.
Produsul in sine(pasta de masline) are un gust foarte bun in varianta cu ardei iute decat in alte variante.
Dar citeam pe un forum pro-ana ca este recomandat sa mananci condimentat(in special ardei si piper rosu) pentru ca accelereaza metabolismul si induce mai rapid starea de satietate….pana la urma, care este adevarul despre condimente?
Eu unul mananc in general fara condimente.
Cand am decis sa fac curat in camara am aruncat foarte multe dintre ele, pentru ca pur si simplu cantitatea de aditivi ajungea sa fie mai mare decat cea a condimentelor in sine.
Intr-adevar, substantele continute in ardeiul iute rosu si piper sunt termogenice, dar au si alte efecte benefice pentru sanatate. Sunt incluse si in suplimente nutritive pentru slabire.
Despre senzatia de satietate nu stiu ce sa spun, cred ca din contra, un pic de “spice” iti permite sa mananci mai mult daca vrei.
Senzatia de satietate se obtine mai repede prin consumul de mese mici si evitarea carbohidratilor cu indice glicemic mare.