Somon la multicooker Heinner
Somon la multicooker

Închid luna septembrie deidcată aparatului multicooker cu un exemplu de pește gătit în acest fel. Prefer astfel de metode moderne pentru gătit, pentru că mă scutesc de multă muncă și sunt mult mai sigure. După ce își termina programul, aparatul poate intra automat pe modul de ținere la cald. La un cuptor obișnuit există întotdeauna riscul să ardem mâncarea dacă nu suntem atenți. Iar tigaia necesită și mai multă atenție.
Pentru cine dorește să știe cât costă și de unde poate fi cumpărat (eu am primit unul de la Heinner de care sunt foarte mulțumit), există o ofertă bună pe emag, click aici pentru Multicooker Heinner de 5 litri și 770W (deci consumă și puțin).
Mai găsiți pe blog și tocăniță de cartofi cu ardei, porumb fiert-copt, ficat cu sfeclă roșie.
Așa trebuie să arate

Chiar și la cuptor, grăsimile din pește se pot denatura, fiind foarte sensibile. Pe cât sunt de sănătoase, omega 3 au această instabilitate intrinsecă. Trebuie ținute la temperaturi mici și departe de oxigen.
Un astfel de aparat de gătit ne permite să reglăm temperatura și timpul foarte exact, pentru a pune în valoare calitățile alimentelor, fără a genera substanțe toxice.
Pun în multicooker ingredientele (aici doar somon, usutroi, condimente, puțin unt și puțină apă), îl programez și îmi văd de treabă. Are suprafață antiaderentă, deci nu se lipește. E de preferat ca file-ul de somon să fie cu piele, dar pielea să fie apoi eliminată.
Garnitura poate fi gătită tot în el (poate face orice) sau poate fi făcută separat.
