Vizita la fabrica de conserve d’aucy
De ce vizită la fabrica de conserve?
Vizitez orice, inclusiv fabrica de conserve, pentru că vreau să am pentru voi informații reale, “din teren”. Nu doar teorii și alte lucruri pe care le puteți găsi pe internet, în marea lor parte manipulări sau mesaje comerciale. Nu am fost plătit în mod special pentru această vizită. Intră în colaborarea mea pe termen lung cu d’aucy România. A fost o condiție pe care le-am pus-o când am început să le promovez produsele (pe care le foloseam deja acasă). Aceste produse nu au dublu standard. Adică ce se vinde în Franța sau Ungaria, găsim și la noi. Exact același produs.
Porumbul la conservă
Am prins sezonul de porumb, vizitând tot lanțul: recoltarea de pe câmp, pregătirea conservelor, expedierea lor către distribuitori. Fabrica mai produce și alte tipuri de conserve, având o capacitate de peste un milion (da, 1.000.000) de unități pe zi.
Tehnologia principală este cea cu vacuum-“al-vapore”, care permite o sterilizare la temperaturi mai mici) și obținerea unor conserve fără “zeamă” în interior, mult mai ușor de folosit rapid în rețete.
Conservanți și alte chimicale
Nu există conservanți sau chimicale în aceste conserve. Păstrarea timp îndelungat este asigurată de sterilizarea prin “fierbere”.
Porumbul
Soiurile de porumb cultivate sunt destinate conservelor, fiind “super dulci” în mod natural, fără adaos de zahăr. Atât însămânțarea căt și recoltarea se fac sub supravegherea d’aucy, existând o relație strânsă între fermieri și fabrică. Astfel există un control foarte bun al calității.
Acolo (lângă Debrecen, Ungaria), se cultivă aceste soiuri speciale de porumb datorită microclimatului specific (atât umiditate mare cât și temperaturi mari vara). În România încă nu se cultivă astfel de soiuri pentru conserve. d’aucy este “moștenitoarea” fabricii Globus, o fabrică ce asigura conserve de legume pentru cele mai multe din statele CAER, înainte de ’89.