Mazăre cu pui
Mazăre cu pui
Mazăre cu pui este o rețetă clasică, dar nemuritoare. La fel de bună când o prepar eu, așa cum îmi făcea mama când eram copil. Atunci era mazărea la borcan, practic furajeră, care era mai ușor de găsit. Am fost șocat prima dată când am mâncat la nașa mea o mazăre fină, “de lux”. Acum avem la preț accesibil și în mai toate magazinele mazărea de la d’aucy, fină, culeasă la momentul perfect și conservată natural, fără chimicale. Mai mult, este “bio”, adică a fost cultivată curat, de asemenea. Deci mult mai sigură pentru sănătatea copiilor, în special.
Ingrediente
Am onorat mazărea bio la borcan cu un piept de pui, bio și el. Nu mai creștem găini, deci am luat din supermarket. Da, prețul este exorbitant, dar pentru copil am considerat că merită. Alternativa pentru noi este să cumpărăm de la crescători de tip “gospodari”, “mici fermieri”, unde calitatea pare să fie în regulă.
Puiul “industrial”, deși nu este “hrănit cu hormoni”, poate fi periculos pentru că încă se folosesc antibiotice în creșterea lui. Acest lucru poate duce la selecționarea unor forme rezistente de bacterii, care apoi pot cauza îmbolnăviri dacă nu preparăm termic suficient această carne. Deci, mai bine calitate decât cantitate.
I-am dat gust cu sos de roșii, din roșiile noastre de la țară și cu o boia dulce ungurească (paprika). Îmi place când vizitez o țară să iau de acolo condimente locale și tradiționale. Această pudră de ardei este foarte bogată în vitamina C, lucru extrem de util în sezonul rece.
Ceapa roșie completează combinația, poate fi gătită direct sau poate fi pusă pe o farfurie separată, crudă, la servire.
Modalitate de preparare
Pentru că mazărea este deja fiartă, va trebui să “călim” puțin carnea în ulei de măsline. Doar cât sa se “sigileze” și să mențină apoi foarte bine suculența. Cum se fac albe bucățile de carne adăugăm ceapa, apoi sosul de roșii și mazărea scursă.
Am făcut operațiunile rând pe rând în multi cooker-ul pe care îl am de la Heinner HPCK-6WH (click pentru detalii, e un aparat de gătit minunat). Funcționează și ca oală sub presiune, deci vom face economie de timp. Deci încep cu programul “fry” (prăjire) și apoi trec la “stew” (“tocăniță), care presupune o temperatură mai mică, pentru păstrarea vitaminelor și fitonutrienților.
A ieșit o mazăre cu pui delicoasă! Poftă bună!