Fasole roșie cu legume
Fasole roșie cu legume

Încă o rețetă de post, fasole roșie cu mix de legume. Sau, pur și simplu, pentru atunci când vrei să te mai detoxifici, să te mai alcalinizezi, să mai reduci acidul uric, să mănânci ceva mai sănătos. E rapidă și am folosit câteva trucuri pentru a îi da un gust deosebit. Mixul de legume este oricum savuros, dar cu aceste condimente îl ducem pe noi culmi ale plăcerii.

Ingrediente
Mixul “bază de legume pentru stir fry” de la Eisberg conține legume deja curățate și spălate, plus porumb. Practic e un pachet complet de antioxidanți, vitamine, minerale, fibre. O pungă ajunge pentru două portii serioase sau 3-4 porții mai de dietă. Foarte versatil, mixul merge și cu carne/pește dar și cu leguminoase (surse de proteine vegetale). Aici: fasole roșie de la d’aucy Romania (conservă de o porție, fără BPA, fără conservanți).

Condimente
Uleiul de măsline este infuzat cu trufe, la fel și sarea. Un mix de piper, ghimbir și ardei iute (dar nu prea iute) ajută digestia și încălzește corpul. Chimenul este însoțitorul clasic al fasolei, pentru a evita situațiile mai puțin plăcute. Am pus și un strop de sos de soia, când legumele au fost aproape gata.
Mod de preparare
La wok (tigaie), la foc relativ mic, am amestecat toate ingredientele și le-am ținut până s-au înmuiat legumele, fără să se ardă. Știu, “chefii” vă spun să dați la maxim, dar nu vreau să distrug nutrienții, vreau să-i pun în valoare. Se poate mânca și ca atare (fără gătire), fasolea este deja fiartă, iar mixul de legume este practic o salată.
Merge atât caldă cât și “la temperatura camerei”, adică la “pachețel”.
