Înghețată de casă, cu afine
Înghețată de casă
A doua rețetă de înghețată de casă pe care o fac este una “clasică”, folosind lapte normal, cu lactoză. De când am mașina de înghețată experimentez tot felul de metode și rețete. Pot spune că dacă se urmează o rețetă clasică atunci rezultatul este unul foarte bun. La “experimente” mai apar și probleme. Aparatul vine și cu câteva rețete recomandate de producător.
Are compresor încorporat, este altceva decât cele care folosesc ingrediente deja congelate. Înghetata asta nu e același lucru cu un iaurt cu fructe congelat și apoi “blenduit”. E la ofertă pe emag, click pentru info.
Ingrediente și mod de preparare
Da, este densă caloric, are și lactoză. Dar pentru copii (care, în general, tolerează lactoza) este în regulă. Apoi depinde cât zahăr vrei să pui. Pentru copii aș evita îndulcitorii articiali și aș folosi stevia cu măsură.
Am avut afine congelate (trebuie lăsate la decongelat sau folosite proaspete) și niste polen. Profităm de ocazie să adăugăm ingrediente dense nutritiv, pe care altfel ar fi greu să le includem în alimentația copilului. Zahărul este de trestie.
Pași: obțin un sirop din afine și zahăr. Apoi amestec ușor smântâna lichidă. Compozitia finală este pusă în aparat, care va răci și va amesteca simultan. Înghețata rezultată este foarte fină, gustoasă și hrănitoare.
Pentru că are lactoză și eu sunt intolerant, dacă vreau să îmi fac o plăcere voi lua enzime digestive care conțin lactază, enzima care se ocupă cu digestia lactozei. Rezolvă, în mare parte, problema. Sunt disponibile pe www.suplimente.ro cele de mai sus (masticabile) sau varianta “Plant Enzymes”, de la Now Foods, capsule.